Segítség a biztonságos élelmiszer-előállításhoz és a jogszabályi előírások betartásához. |
“ 2019. májusáig az illetékes Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán dolgoztam, mint élelmiszer-biztonsági szakügyintéző. Feladataim közé tartozott többek között a vendéglátó-egységek engedélyezése, élelmiszer-biztonsági szempontból való ellenőrzése, az építésügyi eljárásokban szakhatósági vélemények kiadása. ”
Jóna Hajnalka - okleveles élelmiszermérnök, élelmiszer-biztonsági szaktanácsadó |
Illetékes hatóságnál szerzett 3 év tapasztalat |
Előírásoknak való megfelelés garantálása |
100%-ig egységre szabott HACCP kézikönyv |
HACCP rendszer kiépítéseKinek kötelező?Új üzlet nyitása vagy meglévő üzlet átvétele esetén a hatósági engedélyeztetés során szükség lesz a Haccp kézikönyvre, valamint későbbi ellenőrzések alkalmával is átnézheti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vagy az illetékes járási hivatal munkatársa. Annak érdekében, hogy az élelmiszeripari egység vagy konyha üzemeltetése során lehetőleg ne merüljön fel technológiai hiba, a kézikönyv alapjait egy konzultáció során megbeszéljük, így teljesen egységre szabott és könnyen alkalmazható lesz a HACCP rendszer és annak Kézikönyve. Jogszabályi háttérAz élelmiszerhigiéniáról szóló 852/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 5. cikke megköveteli, hogy az élelmiszeripari vállalkozók a veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP) alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat vezessenek be és alkalmazzanak. Ki készíthet HACCP kézikönyvet?HACCP kézikönyvet szakirányú végzettséggel rendelkező személy készíthet, aki tisztában van az érvényes jogszabályokkal és a helyes technológiai folyamatokkal, valamint ismeri az egység sajátos üzemelés technológiáját. |
Haccp rendszer felülvizsgálataKinek kötelező?Amennyiben új terméket kíván bevezetni, az egyes termékek előállításának folyamatában megváltozik a technológia, vagy átalakítás - átépítés történt az egységben, úgy azt is érdemes a kézikönyvben frissíteni, módosítani, így naprakész dokumentumokkal működtetheti egységét. Minden egységben a már meglévő Haccp Kézikönyvet is szükséges felülvizsgálni évente, melyet a 852/2004/EK rendelet az élelmiszer-higiéniáról ír elő. Ha a meglévő HACCP rendszerében nem tud kiigazodni, kézikönyvét elavultnak gondolja, ebben az esetben is forduljon hozzám bizalommal. |
Hogyan történik a HACCP rendszer kiépítése vagy felülvizsgálata?
2. Személyes konzultáció ->
Előre egyeztetett időpontban, személyes konzultáció során történik a HACCP rendszer kialakításához szükséges szempontok megbeszélése, vagy az élelmiszer-biztonsági tanácsadás. A konzultáció lényege, hogy közösen fektetjük le az alapokat, így a későbbiekben önállóan is alkalmazni tudja a kézikönyvben leírtakat. A legelső konzultáció ingyenes! |
Tájékoztató árak
Haccp rendszer kiépítése, egységre szabott kézikönyvvel
2022. December 1-től érvényes árak
(Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)
Több szolgáltatás együttes megrendelése esetén, kedvezményes árat biztosítok.
(Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)
Több szolgáltatás együttes megrendelése esetén, kedvezményes árat biztosítok.
- Kisebb vendéglátó egység (Konyhakész alapanyagok felhasználásával) 55.000 Ft-tól
- 30 fő alatti befogadóképességű vendéglátó egység (Előkészítést igénylő alapanyagokból) 60.000 Ft-tól - 30 fő feletti befogadóképességű vendéglátó egység 80.000 Ft-tól - 200 fő feletti befogadóképességű vendéglátó egység 95.000 Ft-tól - Haccp rendszer felülvizsgálata Vendéglátás esetén 22.000 Ft Kiskereskedelem esetén 20.000 Ft Nagykereskedelem esetén 28.000 Ft Előállító üzem esetén 20.000 Ft - Kiszállási díj bármely Hajdú-Bihar megyei településre (igény esetén más megyékbe is) 180 Ft / km |