Segítség a biztonságos élelmiszer-előállításhoz és a jogszabályi előírások betartásához. |
“ 2019. májusáig az illetékes Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán dolgoztam, mint élelmiszer-biztonsági szakügyintéző. Feladataim közé tartozott többek között a vendéglátó-egységek engedélyezése, élelmiszer-biztonsági szempontból való ellenőrzése, az építésügyi eljárásokban szakhatósági vélemények kiadása. ”
Jóna Hajnalka - okleveles élelmiszermérnök, élelmiszer-biztonsági szaktanácsadó |
Illetékes hatóságnál szerzett 3 év tapasztalat |
Előírásoknak való megfelelés garantálása |
100%-ig egységre szabott HACCP kézikönyv |
Vendéglátóegység nyitásával -üzemeltetésével kapcsolatos tanácsadás- Teljeskörű élelmiszer-biztonsági tanácsadás a nyitással vagy akár az üzemeléssel kapcsolatban is.
- A vendéglátó egység kialakításával és annak feltételeivel kapcsolatos tájékoztatás. - Az engedélyeztetésben / ügyintézésben való segítségnyújtás: tájékoztatás a szükséges dokumentumok elkészítéséről, beszerzéséről és az ügyintézés menetéről. Engedélyeztetés menete:Ha új vendéglátó egységet szeretne indítani, vagy egy meglévő, korábban működő üzletet szeretne átvenni, akkor a nyitáshoz az illetékes Önkormányzaton szükséges megtenni a kereskedelmi tevékenységről szóló bejelentést. Az "engedélyt" ez a bejelentés jelenti, melynek birtokában lehet nyitni az adott egységet, azonban a vonatkozó jogszabályokat továbbra is kötelező betartani. Élelmiszerek forgalmazásakor szükséges dokumentumok:- Szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolása - Haccp dokumentáció - Tisztítási, mosogatási, takarítási utasítás (mely a Haccp része) - Melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási terv - Az ivóvíz megfelelőségét tanúsító vízvizsgálati eredmény (évente) - Rovarirtóval kötött szerződés - Foglalkozás egészségügyi orvos által kiállított egészségügyi kiskönyv Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén:- Az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírása
- A kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetése, nyilatkozata - A mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítás - A hulladék szállítása, annak elhelyezése - Szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolása Amennyiben a vendéglátó / élelmiszer-forgalmazó egység üzemeltetésével kapcsolatos szabályokkal vannak kérdései, a helyes technológiát illetően, vagy milyen nyilvántartásokat szükséges vezetni, úgy ezekhez szaktanácsadás keretében nyújtok segítséget. |
Hogyan történik az élelmiszer-biztonsági tanácsadás?
Tájékoztató árak
2022. December 1-től érvényes árak.
(Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)
(Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)
- Élelmiszer-biztonsági tanácsadás vendéglátók részére 18.000 Ft / óra
- Kiszállási díj bármely Hajdú-Bihar megyei településre (igény esetén más megyékbe is) 180 Ft / km |