Segítség a biztonságos élelmiszer-előállításhoz és a jogszabályi előírások betartásához. |
“ 2019. májusáig az illetékes Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán dolgoztam, mint élelmiszer-biztonsági szakügyintéző. Feladataim közé tartozott többek között a vendéglátó-egységek engedélyezése, élelmiszer-biztonsági szempontból való ellenőrzése, az építésügyi eljárásokban szakhatósági vélemények kiadása. ”
Jóna Hajnalka - okleveles élelmiszermérnök, élelmiszer-biztonsági szaktanácsadó |
Illetékes hatóságnál szerzett 3 év tapasztalat |
Előírásoknak való megfelelés garantálása |
100%-ig egységre szabott HACCP kézikönyv |
Vendéglátóegység nyitásával -üzemeltetésével kapcsolatos tanácsadás- Teljeskörű élelmiszer-biztonsági tanácsadás a nyitással vagy akár az üzemeléssel kapcsolatban is.
- A vendéglátó egység kialakításával és annak feltételeivel kapcsolatos tájékoztatás. - Az engedélyeztetésben / ügyintézésben való segítségnyújtás: tájékoztatás a szükséges dokumentumok elkészítéséről, beszerzéséről és az ügyintézés menetéről. Engedélyeztetés menete:Ha új vendéglátó egységet szeretne indítani, vagy egy meglévő, korábban működő üzletet szeretne átvenni a forgalmazni kívánt termékkörtől függően be kell szereznie egy úgy nevezett Különengedélyt, melyet az illetékes járási hivataltól szükséges megkérnie. Segítséget nyújtok az ügyintézés első lépésétől kezdve egészen az utolsóig, hogy az a legegyszerűbb legyen. Eligazítást adok milyen dokumentumokat és honnan tud beszerezni, illetve egy részüket el is készítem. Különengedélyes termékek forgalmazásakor szükséges dokumentumok:- Közműnyilatkozatok - Technológiai leírás és elrendezési rajz - Anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási terv - Az áruszállítás tervezett módja - Tervezett alkalmazotti létszám - Szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolása - Tisztítási, mosogatási, takarítási utasítás - Melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási terv - Az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredmény - Vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén:- Az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírása
- Technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet - A kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését - A mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást - A hulladékszállítás, elhelyezés leírását - Szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását. Elsőre kaotikusnak és rémisztőnek tűnik a felsorolás, de aggodalomra semmi ok, mivel a dokumentumok többsége a HACCP kézikönyv része, így csak néhány további iratot szükséges külön beszerezni. Amennyiben a vendéglátó / élelmiszer-forgalmazó egység üzemeltetésével kapcsolatos szabályokkal vannak kérdései, a helyes technológiát illetően, vagy milyen nyilvántartásokat szükséges vezetni, úgy ezekhez szaktanácsadás keretében nyújtok segítséget. |
Hogyan történik az élelmiszer-biztonsági tanácsadás?
Tájékoztató árak
2022. Január 1-től érvényes árak.
(Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)
(Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)
- Élelmiszer-biztonsági tanácsadás vendéglátók részére 12.000 Ft / óra
- Kiszállási díj bármely Hajdú-Bihar megyei településre (igény esetén más megyékbe is) 120 Ft / km |